Go to Top

Bra solskjerming med markiser og persienner

Markiser, utvendige persienner eller screens – hvilken type solskjerming passer best for dine behov? Hvordan vedlikeholde for å sørge for lang levetid? Her får du tips om solskjerming.

Når sola varmer er det godt å sette seg i den svalende skyggen under terrassemarkisen. Men når det regner er det også godt og fortsatt kunne nyte et utemåltid eller en god bok og en kopp kaffe, tørt og godt under terrassemarkisen.

For å ta vare på møbler og interiør best mulig er det både nødvendig og praktisk å sørge for god solskjerming.

Utvalget i Norge er stort og man kan lett bli forvirret. Hva bør man ta hensyn til ved valg av solskjerming?

Solskjerming og værforhold

Hvordan er værforholdet der solskjermingen skal monteres? Er det nær sjøen, høyt til fjells eller veldig vindutsatt? Ved masse vind vil ikke de tradisjonelle vindusmarkisene være det beste alternativet.

Mye sterk vind vil slite ut dukene slik at de må skiftes. Istedenfor bør man da heller vurdere kraftige persienner (65 og 80 mm) med styreskinner på sidene.

Disse sitter fastere og blir dermed roligere og mer stabile. Her vil en produsent av produkter for solskjerming gi gode råd og veiledning til hva du bør velge

Motorstyrt solskjerming

Ønsker man styring ved hjelp av motor, eventuelt automatikk eller vanlig snoropptrekk? Ønsker du at solskjermingen skal kunne åpnes og lukkes seg når du ikke er hjemme?

Det kan være nyttig, slik at ikke solen ødelegger møblene og gulvet.

 

Levetid for markiser

Levetid for markiser er ca. 10-15 år, da vil man nok trenge et dukskifte. For persienner og screens er levetiden cirka. 20 år.

 

Ref: Vivilla.no